logo

Diety i treści dostarcza Vitalia.pl

Nowy temat Lista tematów

Temat:

Pedagogika praca...

beatabeata89

Miasto:

Listów: 307

10 marca 2010, 19:44 (List #1)
Mam do Was ogromną prosbę.. Mam napisać prace na temat, pytania. Oto one: W jakich obszarach nalezałoby dokonać zmian, aby podnieść jakość pracy szkoły? Jakie kroki nalezy wykonac aby doprowadzić do zmiany?
Mam odpowiedziec na te pytania w formie takiej krotkiej pracy.. Mam to napisać na min 3 str A4. A juz brak pomysłow.. Moze ktos cos pomoze, jakies zagadnienie a rozwinac to juz mniejszy problem. To dla mnie wazne..
Pasek wagi
Początkowa sylwetka Obecna sylwetka Mój cel

Aoife83

Miasto: Wołomin

Listów: 306

10 marca 2010, 19:52 (List #2)
Ehhh, podnieść jakość tam, gdzie jest niska. A gdzie jest? Tam gdzie brak kadry nauczycielskiej, tam gdzie rodziny są dysfunkcyjne i szkoła musi na siebie przejąć część obowiązków rodziców. Coś w tym stylu. Po pierwsze napisz co zawiera się w pojęciu "jakość" szkoły? Ilość olimpijczyków, liczba nauczycieli z wyższym stopniem naukowym. Nie wiem, pedagogiki nie studiowałam, to takie moje sugestie na "zdrowy rozum".
Pasek wagi

glodomorka

Miasto: P

Listów: 866

10 marca 2010, 20:03 (List #3)
i chyba musisz sie zastanowic w jakich szkolach,oddzielnie dla szkol podstawowych i gimnazjum a inaczej dla szkol srednich.
np. w sz. pod. świetlice z prawdziwego zdarzenia zajecia pozalekcyjne (sportowe,naukoweartystyczne),zwiekszenie kadr nauczuczycielskich, pomoc dzieciom z rodzin dysfunkcyjnych(doplaty do obiadow, mozliwosc wypozyczenia albo dofinansowania podrecznikow szkolnych i pomocy) itp.
Postanowienie noworoczne: 55>52>49> 47 :)
Pasek wagi

beatabeata89

Miasto:

Listów: 307

10 marca 2010, 20:05 (List #4)
dziekuje Wam ;) juz rozwijam Wasze mysli :)

Pasek wagi

Aoife83

Miasto: Wołomin

Listów: 306

10 marca 2010, 20:07 (List #5)
Cieszę, że na coś się przydałam. Powodzenia.

Pasek wagi

IKilledLauraPalmer

10 marca 2010, 20:49 (List #6)
1) pierwsza klasa powinna byc dostosowana do poziomu szesciolatków czyli powoli przejsc z etapu zabawy do nauki a nie hop siup nagle
2) więcej projektów na lekcjach a nie wkuwanie teorii i klasówki
3) więcej praktyki, nauki przez doswiadczenia - poznawanie wszystkimi zmysłami
4)większy nacisk na wychowanie fizyczne

Najpopularniejsze słowa kluczowe na forum.

Press room Reklama Regulamin Kontakt FAQ Mapa strony Copyright O nas Ustaw jako startową
© 2007 Wydawnictwo Lekarskie PZWL